pohja:

200 g kaurakeksejä

n. 50g voita

- Hienonna keksit, lisää sulattetu voi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Anna jähmettyä kylmässä sem aikaa, kun teet täytteen.

täyte:

7 liivatetta

3 dl karpaloita

300g maitorahkaa

4,5 dl kermaa

3 dl sokeria

1,5 tl vaniljasokeria

(2 rkl sitruunamehua)

3 rkl karpalomehua

Soseuta karpalot. Liota liivatteita kylmässä vedessä ennen kuin sulatat ne kuumaan karpalomehuun. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka sekä karpalosose ja sokerit. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos samalla sekoittaen. Laita hyytymään kylmään muutamaksi tunniksi. (yön yli)

kiille:

3 liivatetta

1,5 dl karpaloita

0,5 dl sokeria

0,75 dl vettä

Keitä karpaloita vedessä ja siivilöi mehu, lisää loitetut liivatteet ja jäähdytä haaleaksi ennenkuin laitat hyytyneen kakun päälle.

1249418567_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tähän kakkuun en tehnyt kiillettä, vaan koristelin kokoneisilla karpaloilla, kermavaahdolla ja kookoshiutaleilla.

Ja tässä jouluisella koristuksella:

1261401260_img-d41d8cd98f00b204e9800998e