pohja:
200 g kaurakeksejä
n. 50g voita
- Hienonna keksit, lisää sulattetu voi ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Anna jähmettyä kylmässä sem aikaa, kun teet täytteen.
täyte:
7 liivatetta
3 dl karpaloita
300g maitorahkaa
4,5 dl kermaa
3 dl sokeria
1,5 tl vaniljasokeria
(2 rkl sitruunamehua)
3 rkl karpalomehua
Soseuta karpalot. Liota liivatteita kylmässä vedessä ennen kuin sulatat ne kuumaan karpalomehuun. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka sekä karpalosose ja sokerit. Lisää hieman jäähtynyt liivateseos samalla sekoittaen. Laita hyytymään kylmään muutamaksi tunniksi. (yön yli)
kiille:
3 liivatetta
1,5 dl karpaloita
0,5 dl sokeria
0,75 dl vettä
Keitä karpaloita vedessä ja siivilöi mehu, lisää loitetut liivatteet ja jäähdytä haaleaksi ennenkuin laitat hyytyneen kakun päälle.
Tähän kakkuun en tehnyt kiillettä, vaan koristelin kokoneisilla karpaloilla, kermavaahdolla ja kookoshiutaleilla.
Ja tässä jouluisella koristuksella:
Kommentit