1252862394_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 



200 g voita tai margariinia
3 3/4 dl sokeria
3 kananmunaa
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
5 dl vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
3/4 tl muskottipähkinää jauhettuna
1 tl kanelia
3 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1/2 tl hienonnettua kaardemummaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 sitruunan raastetusta kuoresta
1/2 sitruunanmehu
2 dl kermamaitoa
1 dl karkeaksi rouhittua mantelia

kuorrutus:
100 g voita
1 pkt tomusokeria (200g)
1 munan keltuainen
ripaus kanelia
2 rkl kaakaota
2 rkl kahvia

Vatkaa rasva sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Lisää lopuksi struunan raastettu kuori ja sitruunamehu, kermamaito ja mantelirouhe. Sekoita pikaisesti tasaiseksi.

Laita kakku hyvin voideltuun ja korppujauhoitettuun isoon vuokaan. Paista 175 asteessa runsas tunti. Kokeile kypsyyttä tikulla.

Tarjolle vietäessä tee kuorrutus ja anna sen jähmettyä hyvin kakun pinnalle. Valmista kuorrutus kiehauttamalla kaikki kuorrutuksen aineet kattilassa. Jäähdytä ja kaada kylmän kakun päälle. Anna jähmettyä hyvin ennen tarjolle viemistä.